Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало.

Бетовен 5+5

септември 30, 2021 @ 19:00 - 21:00

slide-georgi-cherkin-30-09-2021

plakat-georgi-cherkin-30-09-2021Солист – пиано
ГЕОРГИ ЧЕРКИН

Диригент
СТАНИСЛАВ УШЕВ

 

БЕТОВЕН – Концерт за пиано и оркестър № 5
БЕТОВЕН – Симфония № 5

 

 

Георги Черкин – пиано
Роден в София през 1977 г. Георги Черкин продължава музикалните традиции на своето семейство. Завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София в класа на Антонина Бонева и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” в София в класа на проф. Атанас Куртев. Специализира в Академията „Санта Чечилия” в Рим при Серджо Пертикароли и в Залцбург при Карл-Хайнц Кемерлинг.
Георги Черкин е лауреат на национални и международни конкурси „Млади музикални дарования”, „Панчо Владигеров”, „Албер Русел”, „Музиката и земята” и др.; носител на престижни награди за приноса си към българската култура и изкуство – „Кристална лира”, „Златен век”, „Златна муза”, „Златно перо”…a

Активната концертна дейност на Георги Черкин включва рецитали в София, Берлин, Хамбург, Варшава, Париж, Прага, Рим, Ню Йорк, Братислава… Бил е солист на всички водещи оркестри у нас, както и на Симфоничен оркестър „Билкент” в Анкара, оркестъра на Санта Чечилия в Рим, Букурещката филхармония „Джордже Енеску” и др.

 

Станислав Ушев – диригент
Роденият  в Плевен, Станислав Ушев завършва Средното музикално училище „Панайот Пипков” (днес Национално училище по изкуствата) в родния си град със специалност пиано, а след това Оперно-симфонично дирижиране в Консерваторията „Римски-Корсаков” в Санкт Петербург в класа на професор Марис Янсонс.

В периода 1985 – 1993 г. е диригент, а през 1993 г. и директор на Плевенската филхармония. От 1996 г. до момента е директор на Държавната филхармония Шумен, а  от 2000 г. в продължение на десет години е и главен диригент на оперно-филхармонично дружество – Варна.

Маестро Ушев е реализирал много студийни записи на съвременна и класическа музика със симфоничния оркестър на Българското национално радио. Бил е гост-диригент в Русия, Италия, Испания, Франция, Румъния, Гърция, Япония, Южна Корея.

Ушев е отличен с награди от Съюза на българските композитори в категория „Изпълнителско майсторство – Диригенти”, „Златна муза 2003” на Руския културен център за записа на Симфония № 3 от Сергей Рахманинов и за високи постижения в популяризиране на руската музика в България.

 

 

 

 

*****
Билети на билетните центрове на Плевенска Филхармония
Телефон за връзка: 064 800 250, 064 800 843, 064 610 464

 

 

 

Детайли

Дата:
септември 30, 2021
Час:
19:00 - 21:00
Събитие Categories:
, , ,

Място

Плевен – Читалище Съгласие 1869
пл. Възраждане 7
Плевен, България
+ Google Map