Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало.

ВОКАЛИСИМО

април 19 @ 19:00 - 20:00

Събитие Навигация

slide-volalisimo-25-02

ШЕДЬОВРИ  ОТ  ОПЕРИ,  ОПЕРЕТИ, МЮЗИКЪЛИ  И  ФИЛМОВА  МУЗИКА…plakat-volalisimo-25-02

 

ВАСИЛ ПЕТРОВ & РУСАЛИНА МОЧУКОВА

с участието на Йордан Тоновски джаз трио

 

Владимир Бошнаков – диригент

 

На 19 април от 19 ч. в НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК 1869“ ГОРНА ОРЯХОВИЦА Плевенската филхармония ще представи проекта „VOCALISSIMO”. Под диригентството на Владимир Бошнаков ще се представят като солисти неповторимият Васил Петров и Русалина Мочукова – сопран. „VOCALISSIMO” представлява красиво съчетание от музика към хитови филми, откъси от мюзикъли и популярни канцонети, любими оперни и оперетни арии и дуети от Лехар, Дворжак, Бърнстейн, Пучини, Гершуин, Мишел Легран и др.
Васил Петров и Русалина Мочукова, заедно с диригента Владимир Бошнаков създават този проект за симфоничен оркестър, като включват най-доброто от мюзикъла, операта, оперетата и филмовата музика.

Солистката на Старозагорската опера Русалина Мочукова дебютира в Националната опера и балет с ролята на Церлина в операта „Дон Жуан” от Моцарт, когато е само 20-годишна. Богатият й репертоар включва централни сопранови партии от оперите „Лучия ди Ламермур” на Доницети, „Сватбата на Фигаро” от Моцарт,  „Пуритани” на Белини, „Манон” от Масне, „Семирамида” на Росини, „Кармен” на Бизе, „Бохеми” на Пучини, „Травиата” и „Отело” на Верди.
Завършила Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” през 2003 г., Русалина Мочукова специализира при Мирела Френи в Модена – Италия. Тя гастролира в България, Германия, Испания, Австрия,  Швейцария, Франция, Италия, Южна Корея и Япония. През 2005 г. печели стипендията „Николай Гяуров”, предоставена й от Мирела Френи, а година по-късно е носител на специалната награда от конкурса „Opera Mania” – Виена. От 2010 г. е постоянен гост-преподавател в „Studio Clang Art” – Виена, където води майсторски класове „Bellcanto Bella Voce” с американската пианистка Chanda VanDerhard.

Васил Петров – един от най-успешните джаз и поп изпълнители в България, често е солист на Плевенската филхармония. Заради богатият му баритонов глас, техническо майсторство и емоционална дълбочина е наричан „Българският Франк Синатра”. Репертоарът му включва оригинални композиции, много джаз и поп стандарти, песни, композирани от самия него. Работи с почти всички симфонични оркестри в страната, с Московския симфоничен оркестър, Биг бенда на БНР и на Вили Казасян, Акустична версия и др. Гастролира в много европейски страни, Русия, САЩ и Япония. Има записи и изяви в БНР, БНТ и други национални телевизии. „Не само с гласа и топлината на ласкателния си баритон, но също така и с гладкостта и хладността на външния си вид, Васил Петров напомня на „The Voice” – пише в немския вестник „Echo”.

 

*****
Билети на билетните центрове на Плевенска Филхармония
Телефон за връзка: 064 800 250, 064 800 843, 064 610 464

 

Детайли

Дата:
април 19
Час:
19:00 - 20:00
Събитие Categories:
, , ,

Място

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК 1869“
ГОРНА ОРЯХОВИЦА, + Google Map