Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало.

Класика и романтизъм

декември 2, 2021 @ 19:00 - 20:00

Събитие Навигация

koncert-2-12-2021-slide

koncert-2-12-2021-plakatМОЦАРТ – Симфония концертанте за цигулка, виола и оркестър
ЦЕЗАР ФРАНК – Симфония в Ре минор

 

ЧАВДАР ВЪЛКОВ – цигулка
ПЛАМЕН ДЖУРОВ – диригент
ЕВГЕНИ НОЕВ – виола

 

 

Пламен Джуров – диригент

Маестро Пламен Джуров e роден в Плевен, завършва музикалното училище „Панайот Пипков” (дн. Национално училище по изкуствата) в класа на изявения клавирен педагог Лукса Пашовска и Българската държавна консерватория с три специалности: пиано – при проф. Мара Балсамова, композиция при проф. Марин Големинов и дирижиране – при проф. Константин Илиев. Специализира в Музикалната академия във Виена през 1984 г. В периода 1976-1982 г. е диригент на Плевенската филхармония, а като гост-диригент музицира с много оркестри в България и по света. От 1989 г. Пламен Джуров преподава дирижиране в НМА „Проф. Панчо Владигеров”, а от 1998 г. е професор.

Повече от три десетилетия Джуров работи с камерния ансамбъл „Софийски солисти” и изнася стотици концерти в Европа, Северна Америка, Япония и Република Корея. Осъществява над 300 радио и телевизионни записи с редица премиерни изпълнения на български и чужди автори, интеграли на клавирните концерти на Й. С. Бах, интегрална панорама на литература за китара и оркестър, записани за САЩ и др.

Пламен Джуров е автор на Реквием, една симфония, „Елегия”, „Токата” и „Фантазия” за симфоничен оркестър, концерт за саксофон и оркестър, соната за пиано, много камерни творби. Негови произведения са отличавани многократно и се изпълняват с успех в много страни по света.

Джуров е от учредителите на фондациите „Борис Христов”, „Панчо Владигеров”, „Петко Стайнов”, „Софийски музикални седмици”, „Международен балетен конкурс”. Той е почетен гражданин на София и Плевен.

 

 

Солистите:

Чавдар Вълков – цигулка

Роденият през 1973 г. в Плевен, Чавдар Вълков завършва СМУ „Панайот Пипков” в класа на Йовка Йорданова и НМА „Проф. Панчо Владигеров” – София, при проф. Евгения-Мария Попова.

През годините е помощник концертмайстор на Плевенската филхармония, участва в европейските и световни турнета на „New York Harlem Theatre” с операта „Порги и Бес”, а от 2004 г. е и концертмайстор на продукцията. Създава камерен оркестър „Студио Примо” (2002 г.) и с него участва в музикалните фестивали „Салон на изкуствата”, „Новогодишен музикален фестивал”, „Аполония”, „Европейски музикален фестивал, Лауреатски дни „Катя Попова”.

Бил е асистент-мениджър на оркестъра на Васко Василев и Памела Никълсън „Voodoo orchestra” (2003 г.) и през 2005 г. в проект на виртуоза „Super orchestra girls”. От 2010 г. работи с испанската импресарска агенция „Powerstring Media Music”, с която реализира звукозаписни проекти за Западна Европа и Америка.

От пролетта на 2014 г. Чавдар Вълков става концертмайстор на Плевенска филхармония. В началото на 2016 г. заедно с маестро Йордан Камджалов създават „GENESIS ORCHESTRA”, на който е мениджър и концертмайстор до 2017 г. През есента на 2016 г. е поканен от „BB Promotion” за концертмайстор на бродуейската продукия „West Side Story” и осъществява световно турне на три континента: Европа, Азия и Нова Зеландия.

 

 

Евгени Николов – цигулка

Роденият в София през 1972 г. Евгени Николов в семейство на музиканти, завършва цигулка в НМУ „Любомир Пипков” в класа на проф. Евелина Арабаджиева и НМА „Проф. Панчо Владигеров” при проф. Петър Христосков. Лауреат е на много национални и международни конкурси, между които „Светослав Обретенов” – Провадия, „Коциан” – Чехия, „Надежди, таланти, майстори” – Добрич-Албена.

В периода 2004 – 2008 г. е в състава на Камерен ансамбъл „Кьолн”, с който изнася десетки концерти и като солист в Европа.

През годините е бил концертмайстор на оркестъра на Националния музикален театър „Стефан Македонски”, на Симфониета „София” и  на много фестивални оркестри, а от 12 години е в състава на камерен ансамбъл „Софийски солисти”.

През 2021 г., заедно с трима свои колеги и приятели, основава струнен квартет „Пипков”, с  който започват активна концертна дейност.

От 2008 г. преподава цигулка в НМУ „Любомир Пипков” – София.

Евгени записва и свири активно като солист и камерен изпълнител в България, Европа, Япония, Китай и Близкия Изток.

В този концерт той дебютира като виолист.

 

 

 

*****

Билети на билетните центрове на Плевенска Филхармония
Телефон за връзка: 064 800 250, 064 800 843, 064 610 464

 

 

 

Детайли

Дата:
декември 2, 2021
Час:
19:00 - 20:00
Събитие Categories:
, , ,

Място

Зала „Емил Димитров“ Читалище „Съгласие – 1869“
пл. Възраждане 7
Плевен, България
+ Google Map