Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало.

Концерт

април 15 @ 19:00 - 20:00

Събитие Навигация

slide-Bobi-Yocov-15-04-2021

БОРИСЛАВ ЙОЦОВ – диригентplakat-Bobi-Yocov-15-04-2021

КАЛИНА МИТЕВА – солист

 

БЕЛА БАРТОК – Румънски танци
Н.Р.- КОРСАКОВ – Фантазия върху руски теми за цигулка и оркестър/премиера/
ХРИСТО ЙОЦОВ – Прелюд за цигулка и кларинет /световна премиера/
ЕДВАРД ГРИГ – „Пер Гинт”, избрани части от сюита 1 и 2
РАЛФ ВОЪН УИЛЯМС – Greensleeves Fantasia

 

 

Борислав Йоцов – диригент
Борислав Йоцов е роден през 1966 г. Завършва класа по кларинет на проф. Сава Димитров. Специализира с майсторски класове в Националната консерватория за музика и танц в Париж при Мишел Ариньон и в университета Дюкейн в Питсбърг – САЩ, при Марк Нучо. Завършва дирижиране в класа на маестро Найден Тодоров.

Борислав Йоцов е печелил първи награди в много конкурси в България и четвърта награда на конкурса „Принц Филип” в Брюксел. Той е доцент в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. Преподава и в Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София. Има десетки солови рецитали и е бил солист на всички симфонични оркестри в България. Концертира в Европа, Америка, Япония, Нова Зеландия.

Борислав Йоцов е носител на „Кристална лира” в категория  „Инструменталисти” от СБМТД и Класик ФМ, както и на „Музикант на годината” на предаването Allegro Vivace на БНР. Основател е на клуб „Студио5”.

Йоцов е представител на международната организация на кларинетистите / ICA / за България, артистичен директор и диригент на Нов симфоничен оркестър.

 

Калина Митева – цигулка
Калина Митева завършва през 2009 г. Националното музикално училище „Любомир Пипков” в класа по цигулка на проф. Елисавета Казакова. Четири години учи при проф. Мухамеджан Турдиев от университета „Билкент” в Анкара, Турция, а през 2014 г. завършва Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” с магистърска степен в класа на проф. Елисавета Казакова. Усъвършенства се в майсторски класове на Гил Шахам, Минчо Минчев, Ангел Станков, Вилмош Шабади, Гордън Николич, Бевърли Лънт, както и на професорите Хато Байерле (Албан Берг квартет), Йоханес Майзъл (Артис квартет), Патрик Юдт и др. като част от Европейската академия за камерна музика.

Носител е на призови награди от национални и международни конкурси, между които: „Светослав Обретенов” – гр. Провадия, „Проф. Недялка Симеонова” – гр. Хасково, Национален конкурс „Добрин Петков” в Пловдив, „Панчо Владигеров” в гр. Шумен, „Музиката и земята” и Международен конкурс за австрийска инструментална камерна музика в гр. София,  Международен конкурс в гр. Ниш, Сърбия; специални награди: „Антон Веберн”, награда на Съюза на българските композитори за най-добро изпълнение на творба от български композитор, Американска музикална академия във Фонтенбло, Франция – награда „Касадесус” и др.

От 2010 г. Калина Митева е в Камерен ансамбъл „Силуети”, който е член на Европейската академия за камерна музика (ECMA). Изнася много концерти в Германия, Франция, Италия, Дания, Норвегия и др. Осъществява записи за Българското национално радио. Свирила е като солист на Софийската филхармония, Младежка филхармония „София”, оркестър „Симфониета – София”, Видинска и Шуменска филхармония, Оркестър на Държавна опера – Варна, Симфоничния оркестър на Пазарджик и др.

 

 

 

*****
Билети на билетните центрове на Плевенска Филхармония
Телефон за връзка: 064 800 250, 064 800 843, 064 610 464

 

 

 

Детайли

Дата:
април 15
Час:
19:00 - 20:00
Събитие Categories:
, , ,

Място

Зала „Емил Димитров“ Читалище „Съгласие – 1869“
пл. Възраждане 7
Плевен, България
+ Google Map