Зарежда Събития

« Всички Събития

Концерт

май 18 @ 19:00 - 20:00

koncert-18-05-2021-slide

koncert-18-05-2021-plakatдиригент
СТАНИСЛАВ УШЕВ

солист
ФИДОСИ КЕРЧЕВ – пиано

 

ЧАЙКОВСКИ – Концерт за пиано и оркестър № 1
БИЗЕ – Кармен – части от сюита № 1 и № 2

 

Станислав Ушев – диригент

Роденият  в Плевен, Станислав Ушев завършва Средното музикално училище „Панайот Пипков” (днес Национално училище по изкуствата) в родния си град със специалност пиано, а след това Оперно-симфонично дирижиране в Консерваторията „Римски-Корсаков” в Санкт Петербург в класа на професор Марис Янсонс.

В периода 1985 – 1993 г. е диригент, а през 1993 г. и директор на Плевенската филхармония. От 1996 г. до момента е директор на Държавната филхармония Шумен, а  от 2000 г. в продължение на десет години е и главен диригент на оперно-филхармонично дружество – Варна.

Маестро Ушев е реализирал много студийни записи на съвременна и класическа музика със симфоничния оркестър на Българското национално радио. Бил е гост-диригент в Русия, Италия, Испания, Франция, Румъния, Гърция, Япония, Южна Корея.

Ушев е отличен с награди от Съюза на българските композитори в категория „Изпълнителско майсторство – Диригенти”, „Златна муза 2003” на Руския културен център за записа на Симфония № 3 от Сергей Рахманинов и за високи постижения в популяризиране на руската музика в България.

 

Фидоси Керчев – пиано

Роден през 1998 г. в Разград, Фидоси Керчев завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София при Любов Шишева. Още като ученик печели призови награди от престижни международни конкурси: „Алберт Русел” и „Музика и Земята”  в София, „Й. С. Бах” в Япония, Гран при от „La Musique et le Terre” в Париж през 2016 г.

Изнася солови концерти в София, Русе, Българското посолство в Токио, Българския културен център в Париж, Френския институт и НДК в София. Бил е солист на Нов симфоничен оркестър – София, Симфониета – Шумен, симфоничния оркестър на БНР, Русе, Видин, Враца и Разград, участва във фестивалите „Салон на изкуствата”, „Варненско лято” и „Софийски музикални седмици”.

Освен Първия клавирен концерт от Чайковски в неговия  репертоар са Концерт № 2 от Йоханес Брамс, Концерт № 2 от Ференц Лист и Концерт № 1 от Дмитрий Шостакович, които изпълнява с редица оркестри.

Фидоси Керчев се усъвършенства в майсторски класове на Наталия Трул (Русия), Шантал Стилияни (Франция), Жени Захариева (България), Фулвио Турисини (Италия), Хидеко Кобаяши (Япония), в редица музикални академии у нас и в чужбина, в Парижката консерватория CRR при проф. Били Ейди, а през 2018 г. е приет в Кралската консерватория в Брюксел и  понастоящем е студент в трети курс при световноизвестния проф. Йохан Шмит.

 

 

 

 

*****
Билети на билетните центрове на Плевенска Филхармония
Телефон за връзка: 064 800 250, 064 800 843, 064 610 464

 

 

Детайли

Дата:
май 18
Час:
19:00 - 20:00
Събитие Categories:
, , ,

Място

Зала „Емил Димитров“ Читалище „Съгласие – 1869“
пл. Възраждане 7
Плевен, България
+ Google Map