Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало.

Концерт

юли 11, 2019 @ 19:00 - 20:30

koncert-11-07-2019-slide

20 години от рождението на Клара Шуман, Жак Офенбах и Франц фон Супеkoncert-11-07-2019-plakat

ДЕЯН ПАВЛОВ – диригент

ВЕНЕТА НЕЙНСКА – пиано

ЦВЕТОМИР ЛАЗАРОВ – контрабас

 

в програмата:
ЖАК ОФЕНБАХ
Увертюра към оперетата „Хубавата Елена”

ФРАНЦ фон СУПЕ
Увертюра към оперетата „Леката кавалерия”

КЛАРА ШУМАН
Концерт за пиано – ла минор

СЕРГЕЙ КУСЕВИЦКИ
Концерт за контрабас

 

 

Солистите:

Венета Нейнска започва музикалното си образование в България. След завършване на Националното музикално училище в класа на Любов Шишева с Национална диплома, тя заминава в САЩ, където получава бакалавърската си степен в класа на световно известния пианист Джон Пери в Южнокалифорнийския университет. Магистратура завършва в  Лондон и Училището за музика и театър „Гилдхол” при Джоан Хавил.  Венета има много отличия, като Първа награда на Седмия конкурс за пианисти в Ларнака – Кипър, Втора награда от конкурса „Кристофър Дюк” в Уотфорд – Великобритания, Трета награда от конкурса „Зайлер” в София, Първа награда в конкурса „Бетовен Храдец” в Чехия, Третата награда от конкурса „Александър Тансман” в Лодз – Полша и др. Пианистката дебютира на престижните български фестивали „Аполония” в Созопол и „Piano Extravaganza” в София, свири с Филхармония Острава, Филхармоничния оркестър на Лодз и др.

Заедно със съпруга си, Венета Нейнска е създател на „Модо” – организация, която провежда и подкрепя събития, концентрирани най-вече върху класическата музика. Създател е на проекти като „Концерти на възглавници”, Музикално училище на възглавници и фестивала SM&RT.

 

Цветомир Лазаров е професор по контрабас в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” – София. Бил е в състава на Симфоничния оркестър на БНР и Софийската филхармония, а от 2000 е в състава на „Софийски солисти”. С тези и други състави концертира в цяла Европа, Япония, Южна Корея, Армения, Ливан, Алжир. Творческата му биография включва голям брой концерти – солови и ансамблови проекти съвместно с негови колеги-инструменталисти, както и със студенти от своя клас, както и звукозаписи, участия в международни фестивали в България…

През годините Цветомир Лазаров провежда майсторски класове и участва като член на жури в национални и международни конкурси. Негови студенти заемат отговорни постове в наши оркестри, в това число – водачи на контрабасовите групи в Софийската филхармония, Държавна опера – Варна, Видинската филхармония.

 

 

 

*****
Билети на билетните центрове на Плевенска Филхармония
Телефон за връзка: 064 800 250, 064 800 843, 064 610 464

 

 

Детайли

Дата:
юли 11, 2019
Час:
19:00 - 20:30
Събитие Categories:
, , ,

Място

Зала Катя Попова
ул. „Димитър Константинов“
Плевен,
+ Google Map