Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало.

Максим Ешкенази

ноември 29, 2019 @ 19:00 - 20:30

maxim-eshkenazi-29-11-slide

maxim-eshkenazi-29-11-plakatКЛЕР БРАЗО – обой – САЩ
АДАМ МИЛСТЕЙН – цигулка – САЩ

 

Програма:
БЕТОВЕН – Увертюра „Егмонт”
МОЦАРТ – Концерт за обой
ВЕБЕР – Увертюра „Оберон”
КОНЮС – Концерт за цигулка
ЛЕО ДЕЛИБ – Дует на цветята от операта „Лакме”

 

 

Солистите:

Американката Клер Бразо е утвърден солист и камерен музикант. Завършва Консерваторията на Боб Коул към Калифорнийския държавен университет, специализира в Музикалната академия в „Колбърн”, Бард Колидж и в Рим. Отличена с награда като финалист на Международния фестивал за обоисти Gillet-Fox , Клер има зад гърба си много концерти като изпълнител и като куратор. Участва на фестивали в Норфок, Йейл, Аспен и Люцерн.

Понастоящем Клер Бразо е първи обоист на камерния оркестър на Лос Анжелис. Всестранно надарен музикант, интересите й се простират от изяви с Бароковия оркестър „Musica Angelica” до световни премиери с нови музикални състави „Wild Up” и др., в които участва.

Тя е и студиен музикант на свободна практика и има зад гърба си редица записи на музика към филмови и телевизионни продукции.

Роденият в Лос Анжелис Адам Милстейн завършва магистърска степен по музика в „Колбърн” в родния си град в класа на известния педагог Робърт Липсет, а бакалавърска – в Университета в Мичиган при Даниел Белен. Работи заедно с артисти и диригенти като Сара Чанг, Джеймс Ехнес, Людовик Морлот, квартет „Калидоре”, Робърт Спано и Международен съвременен ансамбъл. Наред с концертната си дейност той е педагог в Университета в Мичиган, работи като гост-концертмайстор на Симфоничните оркестри „Адриан” и „Секвоя”. Пет години участва в летния музикален фестивал в Аспен, а през 2017 и 2018 е и концертмайстор на филхармоничния оркестър на Аспен. В същия период е бил солист на Симфоничния оркестър „Секвоя” и е участвал с г-жа Сара Чанг в турне в САЩ (март 2018).

 

 

 

*****
Билети на билетните центрове на Плевенска Филхармония
Телефон за връзка: 064 800 250, 064 800 843, 064 610 464

Детайли

Дата:
ноември 29, 2019
Час:
19:00 - 20:30
Събитие Categories:
, , ,

Място

Зала Катя Попова
ул. „Димитър Константинов“
Плевен,
+ Google Map