Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало.

МУЗИКАЛНА МАГИЯ

март 31 @ 19:00

kamdjalov-31-02-2023-slide

Йордан Камджаловkamdjalov-31-02-2023-plakat

Атанас Маринов – кларинет

 

Паганини – Каприз № 24
Бизе – Кармен – из Сюитите 1 и 2
Щраус –  “Гръм и мълния”- полка
Сарасате – Кармен – Фантазия
Брамс – Унгарски танци 1 и 5 и др.

 

Диригентът:
ЙОРДАН КАМДЖАЛОВ
е диригент с впечатляващи изяви на три континента. Учи дирижиране при проф. Васил Казанджиев в НМА „Проф. Панчо Владигеров” в София и в Музикалната академия „Ханс Айслер” в Берлин, специализира в майсторски класове на диригенти от световна величина. Лауреат на редица международни конкурси, през 2011 г. е избран с пълен консенсус за Генерален музикален  директор и главен диригент на Хайделберг, а от 2018 г. – Музикален директор и главен диригент на Хърватската национална опера и филхармония в Риека.

Камджалов е съосновател и член на съюза на Генералните музикални директори и Главни диригенти в Германия; съучредител на фондация „Йордан Камджалов”, която подпомага млади български таланти; създател на Музикална лаборатория за Човека. Той е артистичен директор и главен диригент на GENESIS ORCHESTRA, който обединява доказани български изпълнители от страната, Европа и света. Съучредител и артистичен директор е на „Academia Musica” – нова образователна форма към „Лаборатория за Човека”.

Камджалов реализира редица звукозаписни проекти за престижни лейбъли като EDEL и CPO records. През 2017 г. е удостоен с най-престижната награда за класическа музика в Германия – Echo Klassik, заедно с клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров и симфоничния оркестър на БНР в категория „Запис на концерти от 20/21 век”. През 2019 г. получават номинация за престижната германска награда Opus Klassik за албума им концерти от Карл Черни и Макс Брух – първия запис със създадения от Камджалов GENESIS ORCHESTRA.

През 2011 г. Камджалов е избран за „Музикант на годината”, а през 2019 г. печели в категорията „Музикален проект на годината” на  предаването „Алегро виваче” на БНР.

 

Солистът:
Роден в София в семейство на музиканти, АТАНАС МАРИНОВ завършва НМУ „Любомир Пипков” в класа по кларинет на Сава Димитров, а през 2011 г. НМА „Проф. Панчо Владигеров” при проф. Димитър Димитров. Четири години по-късно се дипломира във Висшата консерватория в Лозана – Швейцария, в класа на Фредерик Рапин, а през 2017 г. завършва специализация като солист при Фабио ди Казола в Цюрих. Участва в майсторски класове на Майкъл Колинс, Роман Гийо, Карл Лайстер, Димитрий Расул Кареев, Милан Рериха, Хари Меки, Никола Балдеру Габор Варга и др. През 2015 г. е избран от директора на консерваторията в Лозана да бъде солист с оркестъра на консерваторията и да участва в престижния фестивал Forum Walis, където представя премиерно пиесата за кларинет и оркестър Stimmenauszug от швейцарския композитор Javier Hagens.

Като солист и камерен изпълнител Атанас Маринов се изявява на много престижни  европейски фестивали: Zermatt Musik Festival, Pully Clasique, Cully Clasique, Verbier Fesival, Eurochestries, Tibor Varga, Forum Walis и др. Лауреат е на редица международни конкурси, между които: „Млади виртуози”, Шести международен конкурс за немска и австрийска музика в Бургас, „Музика и танци” в Пловдив, Ilija „Музиката и земята”, Nikolovski – Luj в Скопие, Riddes в Швейцария, Austrian  Soloist във Виена, Grand Prize Virtuosos – Лондон.

През 2017 г. Маринов става член на музикална агенция и фондация  Swiss Young Talent в Базел, лауреат е на Фондация „Йордан Камджалов” и Konstantin et Zinovia Katzarov. Заема позицията на соло кларинет  в младежките оркестри в Цюрих и в Тургау, Фестивалния оркестър в Бил Биен и GENESIS ORCHESTRA. От 2019 г. близо две години е соло кларинетист във Филхармония „Даежон” в Южна Корея, след което се връща в Швейцария, подписва договор с музикалната агенция Acasa live и осъществява соло рецитали и камерни концерти в цяла Европа.

 

 

*****
Мрежата на eventim.bg
Билети на билетните центрове на Плевенска Филхармония
Телефон за връзка: 064 800 250, 064 800 843

 

 

 

 

Детайли

Дата:
март 31
Час:
19:00
Събитие Categories:
, , ,

Място

Зала „Емил Димитров“ Читалище „Съгласие – 1869“
пл. Възраждане 7
Плевен, България
+ Google Map