Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало.

Симфоничен Концерт

януари 26, 2018 @ 19:00 - 22:00

plakat-26-01-2018

Диригент: Арто ЧИФЧИЯН
Солист: Александър ХИНЧЕВ, пиано
В ПРОГРАМАТА: Веселин Стоянов – Рапсодия за симфоничен оркестър
Едвард Григ – Концерт за пиано и оркестър, A moll
Йоханес Брамс – Симфония No4

 

Програмата ще започне с произведение на обичания български композитор – Веселин Стоянов – Рапсодия за симфоничен оркестър.
„Блестящ виртуоз с тънка чувствителност“, така определя музикалната критика Александър Хинчев, който ще изпълни за вас концерта за пиано и оркестър на Едвард Григ в А moll.
В последната част на концерта ще звучи Симфония N4 от Йоханес Брамс.

 

26815001_861893040657237_7742872332784704023_nДиригентът Арто Чифчиян е роден в Пловдив. Негови учители са били едни от най-известните български музиканти- Иван Спасов и Константин Илиев. Работил е в Плевенската Филхармония, Русенската опера и е гостувал на повечето оркестри в страната. В чужбина е изнасял концерти и оперни спектакли в САЩ, Германия, Франция, Армения, Гърция и Турция.

Отзиви за диригента Арто Чифчиян:

“Браво за чудесното изпълнение на Седма симфония от Бетховен. Звукът на оркестъра е много добър и специално последното фортисимо на “Егмонт“. А със сопраното аз разбрах, че Вие имате голям опит с операта и певците.“
Мартин Зигхарт – доайен на австрийските диригенти

“Аз се зарадвах изключително много на записа който чух. Няма съмнение, че Вие успявате да накарате музикантите да свирят със страст и убеденост чрез енергията, която Вие проявявате на сцената; енергия, която рефлектира на свиренето.
Вие също така сте чувствителен акомпанятор на певците в различноте оперни арии.“
Проф. Хенри Фогел – бивш президент на Чикагския симфоничен оркестър

“Арто Чифчиян е диригент, който може да моделира всеки голям ансамбъл.“
Борис Брот – известен американски диригент

 

26756885_861896520656889_8803400311416037493_oПианистът – Александър Хинчев е роден в София в музикантско семейство.
Дебютира като изпълнител с Концерта за пиано и оркестър в ла минор от Григ. Завършва Музикалната академия в София като ученик на Проф. Константин Ганев. По-късно учи при Винченцо Витале в Академия „Санта Чечилия“- Рим, където се дирломира с отличие и Специална награда на журито.
Лауреат е на Международния конкурс „Бузони“ – Болцано, и на Първа награда на Международния конкурс за пиано в Будапеща.
Върху формирането му оказват влияние ценните съвети и контактите с личности от величината на Святослав Рихтер, Яков Флиер, Лучано Берио, Алексис Вайсенберг, Жорж Претр, Серджо Фиорентино и др.
Гастролирал е в Италия, Австрия, Испания, България, Германия, Русия, Украйна, Литва, Франция, Унгария, Белгия, САЩ, Япония, Мексико и др.
Концертирал е с едни от най-великите певци и инструменталисти на нашето време като великия бас Борис Христов, мецосопраното Кати Берберан, виолончелиста Франко Маджо Ормецовски, Райна Кабаиванска и др.
Александър Хинчев е свирил в някои от най-престижните концертни зали в света: „Концертхаус“ – Виена, „Театро Гранде“ – Бергамо, „Театро Массимо“ – Палермо, Театро „Сан Карло“ – Неапол, Театро Комунале – Генуа, Театро „Петруцелли“ – Бари, „Палацо Лабия“ – Венеция, прочутата Зала „Чайковски“ на осковската консерватория, Зала на Националната филхармония Мексико – Мексико сити, Зала на Филхармониата – Нагоя, Япония и др.
Хинчев води Майсторски класове по пиано в редица страни по света: Католически университет– Washington, USA, Консерватория „Сан Пиетро а Майелла“ – Неарол, Лайпциг – Германия и т.н.
Критиката не пести суперлативи за неговите изпълнения, специално подчертавайки съчетанието на блестяща виртуозност с тънка чувствителност и артистичност, както е
озаглавена една от последните рецензии от Германия: „ Всеки докоснат клавиш е абсолютна емоция“.

Детайли

Дата:
януари 26, 2018
Час:
19:00 - 22:00
Събитие Categories:
, ,

Място

Зала Катя Попова
ул. „Димитър Константинов“
Плевен,
+ Google Map