Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало.

Шехерезада

април 19 @ 19:00 - 21:00

sheherezada-slide

sheherezada-plakatДиригент – КАТЛИЙН БЕКМАН – САЩ

Пиано – АНГЕЛ НИКОЛОВ

КОНЦЕРТ МАЙСТОР – ЧАВДАР ВЪЛКОВ

 

 

В програмата:

ХУМПЕРДИНК – Увертюра „Хензел и Гретел”

ГРИГ – Концерт за пиано оп. 16, ла минор

РИМСКИ-КОРСАКОВ – Симфонична сюита „Шехерезада”

 

 

Диригентката:
Катлийн Бекман – художествен ръководител и диригент на симфоничния оркестър Northern Dutchess от създаването му през 2006. Тя е и постоянен диригент на Delaware Valley Opera Company и работи като помощник диригент на симфоничния оркестър на Брауърд.

Бекман е избрана за „Индивидуален артист на годината през 2013” от Arts Mid-Hudson. Има бакалавърска степен по музика от Crane School of Music към Държавния Университет в Ню Йорк  и магистърска степен по дирижиране от SUNY Fredonia при Дейвид Рудж. Избрана е след селекция и  за Националния семинар за оркестрово дирижиране в Университета на Уисконсин с Дейвид Бекер и за Лондонския семинар за дирижиране при Джон Фарер и Нийл Томсън в Кралския музикален колеж.

Катлийн е влиятелен защитник на музикалното образование. Работила е в управителния съвет на Националната асоциация на училищните оркестри в Ню Йорк и е редактор на изданието Orchestrations. Нейният постоянен ангажимент към музикално образование се изразява в провеждане и журиране на държавни и областни музикални фестивали, координиране на семинари и образователни програми на симфоничния оркестър Northern Dutchess и насърчаване на талантливи студенти по музика чрез участие в репетиции и изпълнения на оркестъра.

 

Солистът:
Младият пианист Ангел Николов завършва НМУ „Любомир Пипков” – София, където последователно е ученик на Боян Бъчваров, Марио Ангелов и доц. Александър Василенко. Завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров” – София, в класа на проф. Борислава Танева.

Има много награди от национални и международни конкурси като композитор и изпълнител: младежки конкурс, организиран от „Young Creative Chevrolet”, „Млади виртуози” (2013), „Класика и съвременност”, „Светослав Обретенов”, „Надежди, таланти, майстори”, „Франц Шуберт”, „От Бах до джаз” (Париж, 2013) в категория класическо пиано и специалната награда за джаз изпълнение „Натали Войятзис”, „Лист – Барток – Лигети”, VІ академичен клавирен конкурс, „Розата на Евтерпа в Карлово” (първа и специалната награда), Международен конкурс „Димитър Ненов” (първа и специална награда), „Звукът на времето” – Велико Търново (Гранд При), „Лист – Барток – Кодай” (трета и специална награда „Ференц Лист”) и др. През есента на 2014 е избран от Евробет за един от десетте таланти в България с ментор Теодосий Спасов.

Понастоящем работи в Софийска национална опера.

 

 

 

*****
Билети на билетните центрове на Плевенска Филхармония
Телефон за връзка: 064 800 250, 064 800 843, 064 610 464

Детайли

Дата:
април 19
Час:
19:00 - 21:00
Събитие Categories:
, , ,

Място

Зала Катя Попова
ул. „Димитър Константинов“
Плевен,
+ Google Map