юни, 2024

Световното кино в музика

пон17юни21:00Световното кино в музикаЛевски

Детайли за събитието

„Световното кино в музика“ в гр. Левски – следващия проект на Хилда Казасян и Плевенска филхармония.

На 17.06.2024 г., четвъртък, от 21:00 ч. в НЧ „Георги Парцалев“, гр. Левски

След огромния успех на програмата „Да послушаме кино“, включваща едни от най-популярните теми от български филми, която препълни големите сцени в България в 38 града и грабна приза „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, екипът реши да продължи своето музикално пътешествие с музика от световното кино.
Концерт-спектакъл, който разкрива картини от знакови ленти – „Имало едно време в Америка“, „Кръстникът“, „Убий Бил“, „Кабаре“, „Флашданс“, „Хубава жена“, филмите на Чарли Чаплин („Модерни времена“) и много други.
Проектът включва поредица от концерти в страната с избрани филмови парчета от обичани и знакови филми, с изцяло нов аранжимент и интерпретирани от магическите гласове на солистите.
На сцената освен Плевенска филхармония, под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров са и едни от най-добрите джазови музиканти:
Живко Петров – пиано
Христо Йоцов – барабани
Димитър Карамфилов – контрабас
Михаил Йосифов – тромпет
За още по-силно въздействие на концертите ще присъства мултимедия, подготвена специално от Васил Къркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов, специално за случая.

Билети можете да закупите онлайн в мрежата на Eventim.bg или в касата на читалището.
За информация: 0889 686 190
Деца до 6г. влизат без билет и без право на място

Сподели това събитие

Получете указания