април, 2024

Световното кино в музиката

чет25апр19:00Световното кино в музикатаВелинград

Детайли за събитието

Проект на Хилда Казасян и Плевенска филхармония.

„Да послушаме кино“ е нашата първа програма, включваща едни от най-популярните теми от български филми, която препълни големите сцени в България в 38 града и грабна приза „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, след този успех, екипът реши да продължи своето музикално пътешествие с музика от световното кино.
Концерт-спектакъл, който ангажира слушателя и разкрива картини от знакови ленти – „Имало едно време в Америка“, „Кръстникът“, „Убий Бил“, „Кабаре“, „Флашданс“, „Хубава жена“, филмите на Чарли Чаплин („Модерни времена“) и много други.
Проектът включва поредица с избрани филмови парчета от обичани и знакови филми, с изцяло нов аранжимент и интерпретирани от магическите им гласове.

На сцената освен Плевенска филхармония, под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров са и едни от най-добрите джазови музиканти:

Живко Петров – пиано
Христо Йоцов – барабани
Димитър Карамфилов – контрабас
Михаил Йосифов – тромпет

За още по-силно въздействие на концертите ще присъства мултимедия, подготвена специално от Васил Къркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов, специално за случая.

Билети можете да закупите от касата на читалището
За информация: 0888 194 955 или на e-mail: opaisii_vg@abv.bg
Информация: 0898 293 951

Деца до 6 г влизат без билет и без право на място

Време

25 април, 2024, 19:00(GMT+03:00)

Местоположение

Народно читалище „Отец Паисий – 1893“ – Велинград

Велинград, бул. „Хан Аспарух“ 31

Получете указания