/
/
Феноменалният Емануел Паю в България

Феноменалният Емануел Паю в България

  Феноменалната първа флейта на Берлинска филхармония – Емануел Паю с концерт на международният фестивал „Музика в Балабановата къща“, Пловдив – 10 май.

  Паю започва да учи флейта на 6-годишна възраст. През 1990 г. завършва Парижката консерватория. Там учи при Мишел Дебос, а по-късно и при Орел Николе. В периода 19891992 свири първа флейта в Симфоничния оркестър на радиото в Базел, а през 1992 г. — в Мюнхенския симфоничен оркестър. На 22-годишна възраст свири първа флейта в Берлинския филхармоничен оркестър под диригенството на Клаудио Абадо. Той се завръща на тази позиция през 2002 г., след като прекъсва през 2000 г., за да се включи в майсторски клас по флейта в Женевската консерватория за една година.

Репертоар

Репертоарът му включва произведения на Вивалди, Телеман, Йозеф Хайдн, Михаел Хайдн, Моцарт, Брамс, Щраус, Цезар Франк, Дебюси, Равел, Прокофиев, Хачатурян, Месиан, Пиацола, Жоливе, Дютийо, Губайдулина. Изпълнява също и джазови композиции.

Награди и отличия

Паю е лауреат на конкурсите в Дуино (1988) и Кобе (1989). През 1992 г. участва в Международния конкурс за изпълнители в Женева, като печели осем от 12 специални награди. Удостоен е също с награда от фонда Йехуди Менухин, с музикалната награда на ЮНЕСКО и с френската музикална награда Victoire de la musique(1998)

Плевенска Филхармония

Последни публикации

последвайте ни