/
/
Светът на киното в музика

Светът на киното в музика

Оригиналният проект „Светът на киното в музика” на Плевенската филхармония, Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов – премиера на 3 февруари в Плевен, е своеобразно продължение на „Да послушаме кино” – един от най-успешните проекти, представен в 38 градове на България и донесъл престижното отличие „Кристална лира” за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство. Под палката на Борислав Йоцов заедно с тях отново на една сцена са фантастичните музиканти Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов.
„Светът на киното в музика” ни припомня вълнуващи мигове и сцени от емблематични филми на световното кино, като „Модерни времена”, „Светлините на града”, „Хлапето” и „Светлините на рампата” на Чарли Чаплин – един от колосите в историята на киното. В калейдоскоп от емоции се преплитат музика, кадри, сцени и уникални гласове от филмите „Някои го предпочитат горещо”, „Чикаго”, „Един мъж и една жена”, „Шербурските чадъри”, „Мъжете предпочитат блондинки”, „Усещане за жена”, „Мама Миа”, „Коса”, „Ах, този джаз”, както и „Хари Потър”, „Мисията невъзможна”, „Агент 007”, „Междузвездни войни” и още, и още…
Заслуга за цялостното представяне на проекта има Васил Къркеланов – режисьор и автор на мултимедията. Новите аранжименти са направени специално за случая от Христо Йоцов.
Проектът включва поредица концерти в страната.

 

Плевенска Филхармония

Последни публикации

последвайте ни