/
/
Люси Дяковска и Плевенската филхармония представя коледни концерти „Аве Мария“ в София и Варна

Люси Дяковска и Плевенската филхармония представя коледни концерти „Аве Мария“ в София и Варна

Люси Дяковска и Плевенската филхармония представя коледни концерти „Аве Мария“ в София – на 15 декември в зала „България“, и във Варна – на 22 декември, във Фестивален и конгресен център, съобщават организаторите.

По думите им “Аве Мария” – молитвата, която отправяме към святата Божия майка, е коледният музикален дар на Люси Дяковска за публиката у нас, а музикални шедьоври от Италия, Франция, Англия, Америка, България, истории за любов и надежда ще стоплят снежните емоции и ще разтуптят стотици сърца.

Ще прозвучат обичани  композиции за предстоящите празници от цял свят, с текстове за най-красивото човешко сътворение, в аранжимент за оркестров състав и солисти. Концертната компилация е подбрана от Дяковска и е вдъхновена от нейните музикални търсения от различни части на света, лични срещи, преживявания и почит към музикалните традиции.

В столицата Люси Дяковска ще си партнира с маестро Димитър Косев, а във Варна – с маестро Георги Милтиядов. В София, заедно с оркестъра на Плевенската филхармония, на сцената ще бъде и Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ с диригент  Цветан Крумов. В двата концерта ще участват и солистите на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ – Плевен, музикален състав, основан от дядото на Люси Дяковска – дългогодишен диригент и ръководител на ансамбъла.

Аранжиментите в програмата са на Румен Бояджиев – син, Георги Милтиядов и Константин Добройков.

 


Плевенска Филхармония

Последни публикации

последвайте ни